نقد و بررسی شیائومی پوکو Poco M5

نقد و بررسی شیائومی پوکو Poco M5 - گوشی موبایل Poco M5

هنوز زمان زیادی از معرفی جدیدترین گوشی اقتصادی پوکو M4 نسخه 5G نگذشته بود که این شرکت، در یک اقدام غافلگیر کننده، مدل اقتصادی دیگری یعنی پوکو M5 را معرفی و روانه بازار کرد. اگرچه گوشی پوکو M5 از نظر ظاهری تفاوت زیادی با گوشی پوکو m4 5g ندارد؛ اما با پردازنده مدیاتک Helio G99، نرخ نوسازی 90 هرتزی صفحه نمایش و باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت آمده است تا گوی رقابت را از سایر مدل‌های اقتصادی جدید پوکو و دیگر رقبا برباید. به نظر شما آیا این مدل جدید پوکو می‌تواند برنده میدان باشد؟ با ما همراه باشید تا نگاهی دقیق‌تر به گوشی پوکو m5 شیائومی بیندازیم و بررسی کنیم که این گوشی موبایل ارزش خرید دارد یا نه؟ همچنین شما می‌توانید قیمت گوشی پوکو m5 و مشخصات کامل آن را در سایت دارسو مشاهده کنید.

نگاهی دقیق‌تر به طراحی گوشی پوکو M5

شاید در نگاه اول، گوشی موبایل poco m5، ظاهری کاملا یکسان با Poco M4 5G داشته باشد؛ ولی باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید. اگرچه از نظر طراحی کلی، تفاوتی نمی‌توان مشاهده کرد؛ اما در برخی المان‌ها، تغییراتی وجود دارد که این تفاوت‌ها نمایانگر نگاه خلاقانه شیائومی است. با این حال بیایم که طراحی این گوشی شیائومی را جزء به جزء بررسی کنیم. در وهله‌‌ی اول از نظر اندازه، تفاوتی با M4 5G نداشته و با ابعاد 164 در 76.1 در 8.9 میلی‌متر ارائه می‌شود. باید اشاره کنیم قطر بدنه آن نسبت به سایر رقبا، اندکی ضخیم‌تر بوده که این امر از میزان خوش دستی آن می‌کاهد. اگر به دنبال گوشی خوش‌دست‌تر و با بدنه نازک هستید؛ پوکو M5s با ضخامت 8.3 میلی‌متری می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد. بعلاوه گوشی "شیائومی m5  پوکو" با وزن 201 گرم عرضه می‌شود که در مقایسه با سایر گوشی‌های اقتصادی، سنگین‌تر است.

طراحی گوشی موبایل Poco M5

پوکو برای ساخت پنل پشتی و فریم این گوشی موبایل، از متریال پلاستیک استفاده کرده است تا بتواند قیمت اقتصادی آن را حفظ کند. این متریال پلاستیک با ظاهر چرم مانند خود، شکل و شمایل جدیدی به گوشی پوکو m5 می‌بخشد و می‌توان گفت اولین تفاوت ظاهری این گوشی موبایل با گوشی‌های M5s و M4 5G است. پلاستیک چرم مانند آن، بافتی نرم و لطیف داشته که لمسی خوشایند را به ارمغان می‌آورد و حین تعریق نیز از دستان سُر نمی‌خورد. با این حال گردوغبار، لکه، چربی و اثر انگشت در شیارهای آن به جا می‌ماند که ظاهر کثیفی به گوشی می‌دهد. در نتیجه برای مقاومت و پاکیزگی بیشتر پنل پشتی بهتر است از یک قاب محافظ استفاده کنید. شیائومی همراه با گوشی، یک قاب عرضه می‌کند. اما قاب ارائه شده از کیفیت بالایی برخوردار نیست؛ بنابراین توصیه می‌کنیم که قاب محافظ جداگانه‌ای تهیه نمایید. برای خرید قاب پوکو m5 می‎‌توانید به سایت دارسو مراجعه کنید. در نهایت پنل پشتی گوشی Xiaomi Poco M5 نیز همانند M4 5G، یک نوار مشکی رنگ عریض دارد که به لنزهای دوربین، فلش LED و برند تجاری "Poco" اختصاص دارد. لازم به ذکر است این گوشی برخلاف مدل M4 5G از سه لنز دوربین بهره می‌برد که به صورت مثلثی شکل در این جایگاه قرار می‌گیرند.

طراحی نمای روبرویی گوشی موبایل Xiaomo Poco M5

پنل جلویی به نمایشگر شیشه‌ای آن اختصاص دارد که توسط یک لایه کورنینگ گوریلا گلس 3 محافظت می‌شود. لازم به ذکر است که در کنار این لایه محافظ، یک گلس نیز ارائه شده تا هیچ ضربه یا خط‌وخشی نتواند به آن آسیب برساند. در بخش بالایی این صفحه نمایش شیار اسپیکر مکالمه و یک ناچ قطره‌ای قرار دارد که لنز سلفی در آن جای می‌گیرد. همچنین به نسبت سایر گوشی‌های اقتصادی از حاشیه‌های باریکی برخوردار است. باید اشاره کنیم که بدنه گوشی موبایل پوکو ام 5، هیچ استاندارد مقاومتی ندارد؛ بنابراین در مواجه با پاشش آب یا گردوغبار، احتیاط‌های لازم را به عمل آورید. لازم به ذکر است شیائومی علاوه بر ارائه گوشی موبایل پوکو M5 با رنگ‌بندی‌های جذاب زرد، مشکی و سبز؛ اقلامی چون: آداپتور 18 واتی، کابل USB-A به USB-C، قاب ژله‌ای بی رنگ، گلس محافظ و دفترچه راهنما نیز در اختیار کاربران می‌گذارد تا از هرگونه مراجعه حضوری به بازار خودداری کنند. در مجموع می‌توان گفت که شیائومی Poco M5 در جنبه طراحی، نمره قابل قبول را می‌گیرد. هرچند بررسی طراحی کاملا به اتمام نرسیده و ما در بخش بعدی، فریم این گوشی موبایل را مورد ارزیابی قرار می‌دهیم.

 جعبه گشایی گوشی xiaomi poco m5

در بخش فریم چه قابلیت‌هایی داریم؟

در سراسر گوشی موبایل شیائومی مدل Poco M5، فریم پلاستیکی تخت قرار دارد که یک سری قابلیت‌ها را برای مدیریت و کنترل بهتر دستگاه به کاربران ارائه می‌دهد. سمت چپ فریم این گوشی، به سینی سیم کارت اختصاص دارد که یک اسلات جداگانه برای کارت حافظه MicroSD را نیز در اختیارشان می‌گذارد.

فریم چپ گوشی poco 55

در سمت راست فریم، دکمه‌های پاور و تنظیم صدا قرار دارد. همچنین دکمه پاور با سنسور حسگر اثر انگشت ادغام شده است که می‌توانید به آسانی و در سریع‌ترین زمان ممکن قفل گوشی موبایل خود را آنلاک کنید.

فریم راست گوشی poco m5

به رسم طراحی تمامی گوشی‌های شیائومی، در فریم بالایی گجت، جک 3.5 میلی‌متری و سنسور مادون قرمز قرار گرفته است؛ بنابراین شما می‌توانید از هندزفری‌های سیمی نیز بهره برده و نیازی به هزینه بیشتر برای تهیه هندزفری‌های بلوتوثی ندارید.

فریم بالایی گوشی poco m5

فریم پایینی نیز به اسپیکر مونو، میکروفون و کانکتور USB تایپ C تعلق دارد. در نهایت تمامی این قابلیت‌ها، می‌تواند تجربه کاربری شما و مدیریت گوشی M5 را بهبود بخشد.

فریم پایینی گوشی poco m5

تجربه‌ای روان و سریع با صفحه نمایش پوکو M5

در بخش نمایشگر، شاهد یک پنل ISP LCD  6.58 اینچی هستیم که مشابه با نمایشگر پوکو M4 5G است. با این حال در برخی بخش‌ها عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. در این نمایشگر برخلاف نسخه قبلی، روشنایی خودکار به خوبی عمل کرده و به تغییرات نور محیطی واکنش مناسب نشان می‌دهد. همچنین به میزان کمی‌، روشنایی و خوانش محتوا بهبود پیدا کرده است. هر دو نمایشگر از رزولوشن 1080 در 2408 پیکسل و کیفیت FHD بهره می‌برند. اگرچه کیفیت تصاویر در سطح قابل قبولی ارائه می‌شود؛ اما در نمایش و دقت رنگ‌ها، عملکرد رضایت بخشی از خود نشان نمی‌دهد. این نمایشگر سه حالت رنگی Vivid، استاندارد و اشباع را در اختیارتان می‌گذارد. لازم به ذکر است که رنگ‌های تمامی حالت‌ها، دقت لازم را نداشته و در حالت اشباع، المان‌های سفید و خاکستری با هاله سرخابی رنگ محسوسی نمایش داده می‌شوند. باید بگوییم که از جنبه نمایش رنگ، گوشی موبایل Poco M5s عملکرد بهتری دارد.

نمایشگر گوشی پوکو ام 5

نمایشگر گوشی موبایل شیائومی مدل poco m5 از روشنایی حداکثر 500 نیت برخوردار است که در محیط‌های بسته، میزان روشنایی مناسبی دارد. اما در محیط‌های باز و پرنور، میزان روشنایی به شکل چشمگیری کاهش یافته و هنگام خواندن و مشاهده محتوا با محدودیت‌هایی مواجه خواهید شد. بعلاوه نرخ نوسازی آن 90 هرتز است که بسیار روان و سریع به نظر می‌رسد. به طوری که می‌توانید میان برنامه‌ها بسیار سریع جابه‌جا شده و به آسانی اسکرول کنید. لازم به ذکر است که این نمایشگر از قابلیت HDR پشتیبانی نمی‌کند. در نتیجه حین پخش تصاویر و ویدئو از بسترهایی چون نتفلیکس، با افت کیفیت مواجه خواهید شد. با این وجود کیفیت صفحه نمایش گوشی موبایل شیائومی پوکو ام 5 را می‌توان متوسط ارزیابی کرد. اگر کیفیت نمایشگر برایتان اهمیت بالایی دارد؛ گوشی پوکو M5s، می‌تواند انتخاب مناسب‌تری برای شما باشد.

بررسی سخت‌افزار گوشیXiaomi poco m5  | همه فن حریف

بی شک سخت‌افزار گوشی پوکو M5، نقطه قوت و مزیت آن به شمار می‌رود. این گوشی موبایل در دل خود، یک پردازنده  Mediatek Helio G99با لیتوگرافی 6 نانومتری جای داده است که  از پس اجرای تمامی برنامه‌های رایج و روزمره همچون: یوتیوب، اینستاگرام، تلگرام و... بر‌می‌آید. اگرچه این CPU هشت هسته‌ای در مقایسه با چیپست‌های اسنپ دراگون، عملکرد اندکی ضعیف‌تر دارد. با این حال در اجرای تمامی کارهای روزانه هیچ کم و کسری را حس نخواهید کرد و همراه مناسبی برای شما خواهد بود. پوکو برای بخش محتواهای گرافیکی، یک پردازنده Mali-G57 MC2 به کار گرفته است که تمامی تصاویر و ویدئوها را با بالاترین کیفیت نسبت به رقبای خود پردازش می‌کند. اگر اهل گیم و بازی‌های موبایلی هستید و برایتان سوال است که گوشی پوکو ام 5 برای گیم مناسب یا نه؟ باید بگوییم که این گوشی موبایل برای بازی‌های سبک، عملکرد خوبی دارد. بازی‌های با گرافیک متوسط را نیز پاسخگو است. اما  در اجرای بازی‌های با گرافیک سنگین‌تر مانند پابجی موبایل با اندکی لگ و تاخیر مواجه خواهید شد. در کل، سخت‌افزار پوکو m5  در تست و ارزیابی‌هایی نظیر Antutu با کسب امتیاز 386311، عملکرد بهتری نسبت به سایر گوشی‌های اقتصادی هم رده خود داشته و توانسته رتبه اول را از آن خود کند.

سخت افزار xiaomi poco m5

برای ذخیره‌سازی فیلم‌ها، عکس‌ها، فایل‌ها و نصب برنامه‌هایتان با هیچ محدودیتی مواجه نخواهید شد. این گوشی موبایل با دو حافظه 64 و 128 گیگابایت ارائه می‌شود. همچنین گوشی موبایل پوکو ام 5 از کارت حافظه جانبی microSDXC نیز پشتیبانی می‌کند که می‌توانید میزان حافظه در دسترس را افزایش دهید. بعلاوه با رم 4 و 6 گیگابایتی آن نیز تمامی برنامه‌ها و جابه‌جایی‌ها بسیار روان اجرا می‌شوند.

تجربه کاربری در پوکوM5 : بررسی نرم افزار و رابط کاربری  

بر خلاف انتظار ما، گوشی همراه شیائومی مدل پوکو ام 5 با اندروید 12 ارائه می‌شود. اگرچه از آخرین نسخه اندروید بهره نمی‌برد. با این حال نرم افزار آن تا دو سال قابلیت به‌روزرسانی داشته و می‌توانید آن را به جدیدترین نسخه اندروید یا همان اندروید 14 آن را ارتقا دهید. برای رابط کاربری نیز رابط کاربری اختصاصی شیائومی یعنی MIUI13 به کار گرفته شده است. در میزان مصرف رم، به‌کارگیری از پردازنده و مدیریت حافظه این نسخه از رابط کاربری MIUI، بهبودهایی مشاهده می‌شود. در بخش‌‌ طراحی نیز تغییرات و اصلاحاتی اعمال شده است. از اولین تغییرات می‌توان به تنظیم پیش فرض جداسازی بخش نوتیفیکیشن (Notification Shade) و بخش کنترل سنتر اشاره کرد. با این حال با یک جابه‌جایی سریع می‌توانید آن را به حالت استاندارد برگردانید.

رابط کاربری Poco m5

بخش‌های هوم اسکرین (خانه)، برنامه‌های اخیراً باز شده و منوی تنظیمات بدون تغییر باقی مانده و منو کشویی برنامه‌ها به صورت پیش‌فرض فعال است. نوار جستجو در پایین صفحه قرار گرفته تا دسترسی به آن آسان‌تر شود. همچنین، امکان سفارشی‌سازی و تنظیم دسته‌بندی برنامه‌ها نیز افزوده شده تا مدیریت آن‌ها سریع‌تر و کارآمدتر باشد

رابط کاربری poco m5 xiaomi

چینش عمودی برنامه‌ها در منو و میان‌برهای جدید نیز از دیگر تغییرات این رابطه کاربری محسوب می‌شود. برای نمونه شما می‌توانید یک برنامه را به صورت پنجره شناور باز بگذارید و در کنار آن از دیگر برنامه‌ها استفاده کنید. باید اشاره کنیم که منوی Sidebar نیز در پوکو M5 حذف شده است. در نتیجه جابه‌جایی برنامه‌های شناور راحت‌تر از پیش انجام می‌گیرد.

رابط کاربری شیائومی پوکو ام 5

این نسخه از رابط کاربری MIUI 13 نیز همانند سایر نسخه‌های MIUI قابلیت سفارشی‌سازی دارد. همچنین از آنجایی که گوشی xaiomi poco m5 فاقد پنل OLED و حسگر اثر انگشت در نمایشگر است؛ امکان سفارشی‌سازی برای این بخش‌ها حذف شده و وجود ندارد. با این حال شما همچنان می‌توانید تم، آهنگ‌های اعلان‌ها و ظاهر آیکون‌ها را به دلخواه خود تغییر دهید.

رابط کاربری Poco M5 Xiaomi

MIUI 13 با یک برنامه امنیتی از پیش نصب شده آمده است تا خیال شما را از بابت هر گونه بد افزارها و حفظ حریم شخصی آسوده سازد. این برنامه علاوه بر ایجاد یک لایه محافظتی در برابر بدافزارها، تمامی تنظیمات و ویژگی حریم شخصی برنامه‌ها را در یک مکان نگه می‌دارد. بعلاوه این برنامه قابلیت‌های دیگری نظیر: مدیریت بلک لیست، کنترل و محدودسازی مصرف داده‌ها، تنظیم نحوه مصرف باتری، آزادسازی رام (RAM)، مدیریت مجوزهای برنامه‌ها، تعیین میزان مصرف باتری اپلیکیشن‌های دلخواه و تنظیم محدودیت برای برنامه‌های مختلف را نیز در اختیارتان می‌گذارد. در نهایت MUI 13 نسبت به نسخه 12، عملکرد سریع‌تری داشته و تنظیمات بیشتری به آن اضافه شده است. در این رابط کاربری، رنگ‌های شاد و زنده به کار گرفته‌اند و طراحی دقیق و جزئیات را می‌توان در تک تک المان‌ها و عناصر آن مشاهده کرد.

آیا دوربین پوکو M5 می‌تواند انتظارات را برآورده ‌کند؟

امروزه دوربین و کیفیت تصاویر ویدیوها، مهم‌ترین معیاری است که حین خرید گوشی، مشتریان آن را مورد ارزیابی و توجه قرار می‌دهند. پس در این بخش به بررسی جزئیات و ویژگی‌های دوربین گوشی پوکو Poco M5 می‌پردازیم تا ببینیم آیا دوربین آن می‌تواند جوابگوی انتظارات شما باشد یا خیر؟

این گوشی موبایل برخلاف گوشی Poco M4 5G از سه لنز  بهره می‌برد و لنز اصلی آن به 50 مگاپیکسل ارتقا یافته است. اما آیا وجود لنز اضافی یا میزان پیکسل بیشتر لزوما کیفیت بهتری را به همراه می‌آورد؟ پس برای بررسی بیشتر مشخصات دوربین آن همراه ما بمانید.

به طور کلی بخش دوربین گوشی موبایل Poco M5 دارای مشخصات زیر است:

  • لنز واید: 50 مگاپیکسل، گشودگی دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار با تشخیص فاز (PDAF)
  • لنز ماکرو: 2 مگاپیکسل، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.4
  • لنز تشخیص عمق: 2 مگاپیکسل، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.4
  • لنز سلفی: 5 مگاپیکسلی، گشودگی دریچه دیافراگم f/2.2.

کیفیت تصاویر در روز

اگرچه دوربین اصلی گوشی پوکو ام 5 برخلاف پوکو M4 5G با 50 مگاپیکسل ارائه می‌شود و سنسور آن 2.76/1 اینچ بزرگ‌تر است؛ اما کیفیت تصاویر آن در روز، تفاوت آنچنان با پوکو M4 5G ندارد. تصاویر آن در نور روز از وضوح و شفافیت خوبی برخوردار است. نویزها به خوبی کنترل و مدیریت شده‌اند. هرچند با کم شدن نور، میزان آن‌ها افزایش می‌یابد. در ثبت برخی جزئیات مثل شاخ و برگ درختان در صحنه عملکرد مطلوبی نداشته و کمی نرم‌تر آن‌ها را ثبت می‌کند. رنگ‌ها نیز شاداب و نزدیک به واقعیت بوده؛ ولی تیرگی سایه‌ها کمی بیش‌تر از حد نرمال است. باید اشاره کنیم که حالت پرتره نیز با وجود میزان نور مناسب در محیط، می‌تواند تصاویری با جزئیات، رنگ‌های واقعی و زنده و وضوح مناسب در اختیارتان قرار دهد. با این حال اندکی نویز نیز در تصاویر پرتره قابل مشاهده است. به طور کلی تصاویر پرتره می‌توانند رضایت شما را جلب کنند.

کیفیت تصاویردر روز دوربین شیائومی مدل پوکو m5

دوربین ماکرو

یکی از تفاوت‌های گوشی Poco M5 با Poco M4 5G، حضور یک دوربین ماکرو 2 مگاپیکسلی است. این دوربین ماکرو فاقد قابلیت فوکوس خودکار است. در نتیجه حفظ سوژه دشوار بوده و پیشنهاد می‌کنیم برای داشتن تصاویر دقیق‌تر و با کیفیت، چندین عکس از فواصل مختلف بگیرید. با این حال دوربین 2 مگاپیکسلی آن، کنتراست پایین و جزئیات محدودتر ارائه می‌دهد. همچنین رنگ‌ها، کم‌رنگ‌تر نمایش داده می‌شوند. لازم به ذکر است که این لنز در محیط‌های کم نور، نمی‌تواند نیازهای شما را پاسخگو باشد.

دوربین ماکرو poco m5 xiaomi

کیفیت تصاویر در شب

با کم شدن نور و فرا رسیدن شب، داینامیک رنج تصاویر کاهش یافته و سایه‌ها تیره‌تر از سطح نرمال نشان داده می‌شوند. همچنین میزان نویزها به شکل محسوسی افزایش می‌یابد. میزان اشباع رنگ‌ها نیز به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد. اما جزئیات سوژه و صحنه به خوبی حفظ خواهد شد. با این حال پوکو یک حالت شب اختصاصی نیز در نظر گرفته است که با فعال‌کردن آن، میزان نویز کم شده و رنگ‌ها و سایه‌ها متعادل‌تر می‌شوند. هرچند جزئیات تصاویر و کنتراست با افت کیفیت مواجه می‌شود. در کل دوربین پوکو Poco M5 در شب، عملکرد ضعیفی دارد.

کیفیت تصاویر در شب دوربین poco m5

دوربین سلفی

دوربین سلفی نیز در شرایط نوری مناسب، تصاویر قابل قبولی را ثبت می‌کند. رنگ‌ها نزدیک به واقعیت بوده و جزئیات و وضوح به خوبی مشهود است. اما بافت‌های ظریف سوژه، مثل پوست را از دست خواهید داد. حالت پرتره نیز در لبه‌ها عملکرد دقیقی نداشته؛ اما میزان تاری مناسبی را در اختیار کاربر می‌گذارد.

دوربین سلفی xiaomi poco m5

فیلم برداری

این گوشی موبایل از قابلیت فیلم برداری 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه بهره می‌برد. هرچند می‌توانید رزولوشن آن را به 720p نیز تغییر دهید. تصاویر ضبط شده، جزئیات و وضوح مناسبی دارد. هرچند رنگ‌ها زنده و واقعی نبوده و کم‌رنگ‌تر به نظر می‌رسند. همچنین لنز فیلم برداری آن فاقد لرزش‌گیر خودکار است. در نتیجه با تکان دست، ویدیوها دچار تاری می‌شوند. در کل می‌توان گفت اگر کیفیت عکس و عملکرد لنز‌های دوربین گوشی برایتان در اولویت بالایی قرار دارد؛ گوشی پوکو m5 گزینه مناسبی نیست.

با خرید گوشی شیائومی پوکو M5، به چه قابلیت‌های دیگری دسترسی خواهید داشت؟

از قابلیت‌های دیگر گوشی پوکو m5، می‌توان به بلوتوث نسخه 5.3، وای‌فای، شتاب‌سنج، سنسور مادون قرمز،NFC، حسگر مجاورت و قطب‌نما اشاره کرد. با قابلیت بلوتوث 5.3 آن می‌توانید خیلی سریع به سایر دستگاه‌ها متصل شده و ارتباطی پایدار و بدون لگ داشته باشید.

قابلیت گوشی پوکو m5

 سنسور شتاب سنج با سنجش میزان لرزش و حرکت گوشی در سه جهت، می‌تواند محتوا را طبق همان جهت به کاربران نمایش دهد. NFC قابلیت به اشتراک گذاری اطلاعات با سایر دستگاه‌های مجهز به این ویژگی را میسر می‌سازد. سنسور مجاورت نیز امکان تشخیص اجسام کنار گوشی را فراهم می‎کند. قطب نما و مادون قرمز نیز برای جهت‌یابی و اتصال به کار می‌روند. در سرنهایت برای امنیت بیشتر گوشی موبایل شما، یک سنسور اثر انگشت (ادغام با دکمه پاور) و تشخیص چهره ارائه داده‌اند. این سیستم تشخیص چهره دو بعدی با کمک لنز سلفی انجام می‌گیرد. با این حال کارایی و امنیت بالایی نداشته و توصیه می‌کنیم از سنسور اثر انگشت یا الگوهای رمز بهره ببرید.

اسپیکر گوشی پوکو m5

 گوشی موبایل پوکو M5 تنها یک اسپیکر مونو دارد که در لبه‌ی پایینی فریم قرار گرفته است. این اسپیکر میزان بلندی صدای خوبی داشته و در میانه، وضوح و بیس صدا به خوبی حفظ می‌شود. هرچند کیفیت صدا آنچندان مطلوب به نظر می‌رسد. بعلاوه این گوشی موبایل از یک جک 3.5 میلی‌متری نیز بهره می‌برد که می‌توانید علاوه بر هندزفری‌های بلوتوثی،  از هندزفری‌های سیمی نیز برای شنیدن موزیک دلخواه یا مکالمه بهره ببرید.

باتری پوکو m5 و میزان شارژدهی آن

برای تامین انرژی مورد نیاز فعالیت‌های شما، پوکو یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت تدارک دیده است. این باتری با یکبار شارژ می‌تواند انرژی لازم برای 36 ساعت و 56 دقیقه مکالمه، 18 ساعت و 36 دقیقه وبگردی و 15 ساعت و 6 دقیقه پخش ویدئو را تامین کند. برای شارژ مجدد باتری نیز یک آداپتور 18 واتی ارائه می‌دهد. در نتیجه نیاز به تهیه آن به صورت جداگانه ندارید. هرچند سرعت شارژ آن به نسبت سایر گوشی‌های موبایل پایین‌تر است.

باتری پوکو m5

آیا گوشی پوکو m5 ارزش خرید دارد؟

اگر بخواهیم به صورت خلاصه و در یک نگاه کلی نقاط ضعف و قوت گوشی موبایل Poco M5 را بررسی کنیم. این گوشی موبایل در قسمت طراحی، سخت‌افزار و باتری نمره قابل قبولی می‌گیرد و می‌تواند نیازهای شما را در حد یک گوشی میان رده اقتصادی خوب برآورده کند. همچنین مجموعه کاملی از قابلیت‌ها نظیر: پشتیبانی از کارت حافظه، جک 3.5 میلی‌متری، NFC، مادون قرمز و... ارائه می‌دهد. اما در بخش نمایشگر و دوربین عملکرد آن، چندان راضی کننده نیست. اگرچه صفحه نمایش آن نرخ نوسازی 90 هرتزی را ارائه می‌دهد. اما میزان روشنایی آن بسیار کم است. به‌طوری‌که حین قرارگیری در نور خورشید، میزان خوانایی محتوا به شدت افت پیدا می‌کند. بعلاوه تصاویر ثبت شده با دوربین نیز خیره کننده نبوده و با کم شدن نور از کیفیت آن‌ها به شکل چشمگیری کاسته می‌شود.

مزایا

معایب

طراحی و رنگ‌بندی جذاب

شارژ 18 واتی

طول عمر بالای باتری

میزان کم روشنایی صفحه نمایش

عملکرد قدرتمند

عملکرد ضعیف دوربین به ویژه در شرایط نوری کم

دارای مجموعه کامل سنسورها

اسپیکر مونو

نمایشگر بزرگ با نرخ نوسازی 90 هرتز

 

 

 گوشی موبایل Xiaomi Poco M5

مقایسه گوشی پوکو m5 و a14

همزمان که پوکو، گوشی‌های اقتصادی خود نظیر Poco M5 را به بازار ارائه داد؛ شرکت سامسونگ نیز از قافله عقب نماند و گوشی موبایل سامسونگ گلکسی A14 را معرفی و عرضه کرد. اگر بخواهیم این دو گوشی هم رده را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ گوشی سامسونگ گلکسی A14 از ابعاد بزرگ‌تری نسبت به گوشی  پوکو ام 5 برخوردار است که طبیعتا وزن بیشتری نیز دارد. هر دو گوشی با متریال پلاستیک ساخته شده‌اند و بدون گواهی IP در اختیار کاربران خود قرار می‌گیرند. اگرچه صفحه نمایش گوشی گلکسی A14  اندکی بزرگ‌تر از صفحه نمایش پوکو Poco M5 به نظر می‌رسد؛ اما میزان روشنایی کم‌تری را ارائه می‌دهد که در محیط‌های پرنورتر، میزان خوانایی کاهش می‌یابد. از این رو می‌توان گفت پوکو ام 5 می‌تواند نمایش بهتری از محتواها را در اختیارتان بگذارد. از نظر سخت‌افزاری گوشی شیائومی مدل Poco M5  با چیپست Mediatek Helio G99، عملکرد قدرتمندتری داشته و پردازش‌ها را سریع‌تر و روان‌تر انجام می‌دهد. در نتیجه اگر اهل بازی هستید یا برنامه‌های با گرافیک سنگین‌تری را استفاده می‌کنید؛ گوشی Xiaomi poco m5 مناسب‌تر است. ولی در بخش نرم افزاری گوشی سامسونگ گلکسی A14 یک قدم جلوتر بوده و با اندروید 13 عرضه می‌شوند. در بخش دوربین نیز گوشی اقتصادی سامسونگ با لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، اولتراواید 5 مگاپیکسلی، ماکرو 2 مگاپیکسلی و سلفی 13 مگاپیکسلی می‌تواند شکست سنگینی را برای گوشی پوکو M5 رقم بزند؛ بنابراین اگر دوربین گوشی برایتان اهمیت زیادی دارد؛ بهتر است سراغ گوشی سامسونگ گلکسی a14 بروید. سرانجام در سایر بخش‌ها همچون باتری، هر دو گوشی عملکرد و قابلیت‌های برابری دارند.

مقایسه Poco M5 و Samsung Galaxy A14

مقایسه پوکو M5 با نوت 11

شاید شما هم هنگام خرید گوشی موبایل اقتصادی، بین دو گزینه ردمی نوت 11 و پوکو M5 دچار تردید شده باشید. اگر بخواهیم این دو گوشی موبایل شیائومی را با یکدیگر مقایسه کنیم؛ گوشی موبایل redmi Note 11 از تکنولوژی‌های ارتباطی بیشتری بهره می‌برد. در نتیجه از آنتن‌دهی بهتری حین تماس‌ها بهره می‌برد. اما گوشی موبایل پوکو M5 طراحی جذاب‌تری داشته و با ابعاد بزرگ‌تری روانه بازار می‌شود. باید اشاره کنیم که بدنه ردمی نوت 11 از گواهی IP53 بهره می‌برد که گجت را در برابر گردوغبار و پاشش آب مقاوم می‌سازد. در بخش نمایشگر شیائومی Redmi Note 11 عملکرد بهتری از خود نشان می‌دهد. این نمایشگر با روشنایی 1000 نیت  وضوح بهتری را به ارمغان می‌آورد. از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری پوکو M5 می‌تواند برنده میدان باشد. این گوشی موبایل با اندروید 12 و تراشه MediaTek Helio G99  ارائه می‌شود که عملکردی روان و قدرتمند را برای مخاطبان به همراه می‌آورد. اما در بخش دوربین، قطعا شیائومی ردمی نوت 11 با لنزهای اصلی 50 مگاپیکسلی، اولتراواید 8 مگاپیکسلی، ماکرو 2 مگاپیکسلی، تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی و سلفی 50 مگاپیکسلی، انتخاب بهتری به نظر می‌رسد. هر دو گوشی از باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت بهره می‌برند. اما گوشی ردمی نوت 11 با آداپتور شارژ 33 واتی عرضه می‌شود که از سرعت شارژ بالاتری برخوردار است.

مقایسه دو گوشی Poco m5 و redmi note 11

سخن آخر

از آنجایی که در بازار گوشی‌های اقتصادی، رقابت تنگاتنگی وجود دارد؛ ما در این مقاله به بررسی یکی از پر مخاطب‌ترین گوشی‌های اقتصادی بازار یعنی پوکو M5 پرداختیم. این گوشی موبایل با یک طراحی خلاقانه و جذاب آمده تا تمامی رقبا را کنار بزند. گوشی موبایل پوکو ام 5 با یک نمایشگر 90 هرتزی ارائه می‌شود که عملکردی روان را در اختیارتان می‌گذارد. اما صفحه نمایش آن در شرایط پرنور نمی‌تواند همراه مناسبی باشد و خوانایی محتواها به شدت کاهش می‌یابد. از نظر سخت‌افزاری هیچ کم و کسری نداشته و با عملکرد قدرتمند خود می‌تواند بازی‌ها را به خوبی پشتیبانی و برنامه‌ها را بسیار سریع و بدون لگ اجرا کند. در بخش دوربین عملکرد عالی ندارد. به‌طوری‌که در شرایط نوری کم، میزان نویز افزایش یافته و رنگ‌ها دچار افت کیفیت می‌شوند. با این حال باتری 5000 میلی‌آمپر ساعت آن می‌تواند نیازهای روزمره شما را به خوبی پاسخگو باشد. در مجموع گوشی پوکو M5 می‌تواند گزینه مناسبی برای افرادی باشد که به طراحی، سخت‌افزار و باتری توجه بیشتری نشان می‌دهند.

منبع: GSMArena

خیر، Poco M5 فاقد اتصال 5G است و فقط از شبکه‌های 4G پشتیبانی می‌کند.

گوشی موبایل Poco M4 از فناوری ارتباطی 5G بهره می‌برد که سرعت اینترنت بیشتری را به ویژه در آپلود و دانلود یا استریم بازی‌ها به همراه می‌آورد. در بخش سخت‌افزار و دوربین نیز Poco M5 عملکرد قدرتمندتر و بهتری دارد. گوشی پوکو M5 از چیپست Mediatek Helio G99 و سه لنز اصلی 50 مگاپیکسلی، ماکرو 2 مگاپیکسلی و تشخیص عمق 5 مگاپیکسلی بهره می‌برد. در حالی که Poco M4 با چیپست Mediatek Dimensity 700 و دو لنز اصلی 13 مگاپیکسلی و تشخیص عمق 2 مگاپیکسلی ارائه می‌شود.

بله Poco M5 با سنسور 50 مگاپیکسلی، عملکرد قوی‌تری از Poco M4 5G دارد.

گوشی پوکو M5 در بخش‌های: میزان روشنایی صفحه نمایش، عملکرد دوربین، کیفیت اسپیکر و سرعت شارژ اندکی ضعف دارد.

ارسال نظر برای این مطلب

نام و نام خانوادگی :
آدرس ایمیل :
متن نظر:
عبارت امنیتی را وارد کنید

نظرات کاربران


جعفر حارث آبادی:

سلام من این گوشی رو دارم گوشی خوبیه از همه نظر عالیه